Man kan ikke redde verdenen alene, men ved at lave små ændringer i sine vaner og sin livsstil kan man gøre en store forskel. I denne artikel vil vi gå mere i dybden med nogle gode råd til dig, som gerne vil leve en mere bæredygtig livsstil.

  1. Betal lidt mere for kvalitetsprodukter

 

Man kan godt blive fristet til at købe de helt billige produkter i supermarkedet eller bestille en masse billige produkter fra en billig hjemmeside, men det kan ofte godt betale sig at lidt mere for kvalitetsprodukter, hvor produktionen, emballagen og alt der vedrører produktet har haft fokus på miljøet og bæredygtighed. I dag er der mange muligheder på markedet, hvor emballagen er lavet af genbrugsplast og produktionen er fokuseret på at være så miljøvenlig som muligt.

 

  1. Flyv sjældnere

 

Der er ikke nogen tvivl om, at fly er belastende for miljøet. En tur fra Danmark til New York genererer hele tre tons CO2 per person på flyet, og det er hvis flyet er helt fyldt op. Flyrejser er også den værste rejseform for miljøet. Når det er muligt, vil det derfor være langt bedre at tage toget eller bussen.

 

  1. Tag cyklen i stedet for bilen når du kan

 

Der er ikke længere nogen tvivl om, at benzinbiler er dårlige for miljøet og en af de store syndere, når det gælder global opvarmning. Arbejder du i byen, eller har du generelt bare ikke langt til arbejde, så vil det altid være langt bedre at tage cyklen i stedet for bilen. Udover at være både for miljøet, så er det jo også bare bedre for dig og dit helbred.

 

  1. Mindsk dit madspild

 

Fødevareproduktionen står for en kæmpe andel af den samlede C02-udledning i Danmark. Det skyldes også, at meget af den mad der produceres faktisk slet ikke bliver spist, men ender bare med at blive smidt ud. Derfor kan du forsøge at mindske dit madspild så meget som muligt, hvis du vil gøre noget godt for miljøet. Køb mindre ad gangen og i de butikker hvor det er muligt kan du købe ting, som er på sin sidste dato. Så sparer du både lidt penge, men er også med til at bekæmpe madspild.

 

Her var 4 gode råd til dig som gerne vil gøre noget godt for miljøet og leve en bæredygtig livsstil. Forhåbentligt er mindst et af disse råd noget som du kan følge, så du fremadrettet kan være med til at redde planeten og stoppe global opvarmning.