I dagens Danmark har miljøet fyldt en del i debatten, og alligevel er det som om, at der ikke er blevet gjort nok. Der bliver stadigt mere og mere fokus på emnet, og det bliver mere og mere normalt selv at tage ansvar for at leve bæredygtigt og miljømæssigt bl.a. ved at købe økologiske produkter i supermarkedet, købe bæredygtigt tøj og ved f.eks. at øge forbruget af offentlig transport og begrænse brugen af f.eks. flyvemaskiner som forurener meget, når de er i luften. I denne artikel kan du læse mere om bæredygtige kjoler, som er vejen frem for dig, der også i tøjet vil gøre en forskel for miljøet og dermed leve mere bæredygtigt.

Hvordan finder jeg bæredygtige kjoler?

Bæredygtige kjoler kan findes mange steder, og efterhånden flere og flere forhandler enkelte bæredygtige kjoler og andet tøj. Det er de fleste steder imidlertid begrænset hvilket udvalg man kan få, hvis man f.eks. leder efter bæredygtige kjoler i almindelige tøjforretninger. Nogle vil også fortælle, at de har bæredygtige kjoler og andet tøj, men uden at det nødvendigvis lever op til kravene for at være bæredygtigt. Hvis du vil finde et rigtigt godt mærke, hvor udvalget er stort og tøjet flot, så skal du klart se nærmere på Basic Apparel mærket. Basic Apparel har et helt udvalg af bæredygtigt tøj, så med det mærke, kan shoppe tøj ligesom man ellers ville, hvis man købte almindeligt masseproduceret tøj i en tøjforretning, men uden at have dårlig samvittighed.

Basic Apparel

Du sidder måske tilbage med spørgsmålet, hvad der gør netop Basic Apparel til en bæredygtig kollektion. Idéen bag kollektionen er, at producenterne bag, har villet udvikle en kollektion til kvinder, som kvinderne ønsker at gå med igen og igen. I kollektionen finder du tøj, som har en god kvalitet, så det derfor ikke er nødvendigt at skifte til nyt tøj særligt ofte. Derfor produceres der mindre tøj, og det bliver mere bæredygtigt. I kollektionen finder ud bl.a. bæredygtige kjoler, hvor 100 % af kjolen indeholder økologisk bomuld. Du finder også kjoler, som består af almindeligt bomuld, så det bør du være opmærksom på, hvis du gerne vil købe tøj bestående af økologiske materialer.

Hvorfor bæredygtighed

Det er et fælles ansvar at sørge for at passe på den jord, som mennesker til dagligt bor på og bruger. Hvis man ikke gør noget, er det ikke til at sige hvorfor en jord mennesker i fremtiden vil leve. Det er derfor en god idé at leve bæredygtigt.