I dag er der rigtig mange mennesker, der vælger at investere deres penge i aktier. Det er også en rigtig god måde at få skrabet penge sammen på til fremtiden. Det er på en måde en opsparing, hvis man altså investere i de rette aktier. Men i dag skal ikke kun tænke på pengene, når du investerer. Du skal også tænke på miljøet, ellers bliver der ingen god fremtid, til dig og dine penge.

Lær om bæredygtighed og aktier

Det kan måske lige være svært at se, hvordan bæredygtighed, miljø og natur hænger sammen med aktier. Specielt hvis måske ikke har så meget styr på aktier, hvad det er og så videre. Er du ny i hele aktieverdenen, er det vigtigt du lære om aktier, men det er ikke mindst også vigtigt, du lærer, hvordan man investerer i aktier på en bæredygtig måde. Du kan lære en masse om forskellige aktier, gode aktier at investere i og meget mere på aktieskole.com. Læs for eksempel om deres S&P 500 Index aktie.

Når man investerer i en aktie, investerer man i virksomheder. Hvis man nu bare som eksempel tager S&P 500 Index, som er en rigtig god aktie at investere i, pengemæssigt. Hvad er det så lige for virksomheder det omhandler? Det er baseret på de største virksomheder, som går helt tilbage til 1923. Det er de store virksomheder som for eksempel Apple, Netflix og Facebook. S&P 500 Index, som de fik i 1957, er altså en aktie, der ikke kan gå helt galt.

Spørgsmålet er så, er det bæredygtigt at investere i denne aktie? Det kan man nemt finde ud af. Hvis det skal være bæredygtigt, skal det være virksomheder, så går i hvert fald bare en smule op i miljøet og at være bæredygtig. Flere og flere af de store virksomheder, prøver jo rigtig meget på at være bæredygtige og gode mod miljøet, da det er en rigtig attraktiv ting. Så hvis du vil investere bæredygtigt, kan S&P 500 Index godt være en mulighed, men undersøg det nærmere, hvis du vil være meget mere sikker.

Hvad er vigtigst, penge eller miljøet?

Der er nok ikke nogen tvivl om, at for mange handler aktier om penge og ikke miljøet og bæredygtighed. Derfor er der nok også flere, som slet ikke bekymre sig om dette i aktieverdenen. Men det betyder ikke, at du skal gå i samme fodspor. På en måde skal man vel spørge sig selv, om det er nødvendigt at droppe bæredygtigheden, blot for at tjene endnu flere penge.

Faktisk går penge og bæredygtighed ret godt i hånd i dag, når det kommer til aktier. Jo mere vi går op i bæredygtighed, jo mere begynder virksomheder at gøre det også. Faktisk ser vi rigtig meget ned på virksomheder, som slet ikke er bæredygtige. Mange af de bæredygtige virksomheder, er også dem, det går godt for. For med dem, får vi både en bedre fremtid og gode penge. Så det er ikke hverken eller.