For første gang i Danmark er det nu blevet muligt at leje en el varebil. Denne el varebil kommer i flere forskellige størrelser. Mange virksomheder har tænkt på at starte en el varebils udlejning, men det er super svært at starte det op og det er der flere årsager til. Med en el varebil, så kan man få sig en super lækker varebil, som man kender det, men man får også en varebil som ikke forbrænder co2. Eftersom man ikke forbrænder co2, vil det efterlade lejeren med en god fornemmelse i maven, når man tager ud og kører denne bil. Klimaforandringerne og den grønne omstilling er fremtiden, hvis vi skal leve godt, og derfor så vil en el varebil være et skridt man som forbruger kan tage, for at bidrage til den grønne omstilling. Med en el varebil, så får man endnu mere for pengene, fordi det ofte er lejeren, som skal betale for benzinen. Det betyder altså at man for pengene kan køre længere og betale mindre, samtidig med at man skåner miljøet.
Hvorfor er der ikke flere der har startet en el varebils forretning?

En el varebils forretning kræver for det første at man har forskellige opladningsstationer. Selv de store varebils udlejningsvirksomheder har ikke  særlig mange forskellige steder man kan leje varebils, og derfor så vil det være et stort problem for mange virksomheder at starte en el varebils virksomhed op.

 

Hvorfor er der nu mulighed til at man kan leje en el varevogn?

 

I dag er det blevet muligt, fordi at der er en anden virksomhed der har bygget infrastrukturen til det. Dettte kaldes for ladeinfrastrukturen, og det betyder at en separat virksomhed har muliggjort at man kan oplade sin el varevogn forskellige steder. Denne virksomhed hedder clever, og de har bygget infrastrukturen til at man nu kan oplade sin el varevogn på nogle af deres forskellige platforme. Det er relativt nyt med el varevogne, og lige nu er der kun en udbyder af el varevogne på markedet. Dette er Lejvarebil.dk. Lejvarebil er en udbyder af varevogne, men er nu de første til at bidrage til den grønne omstilling inden for varevogne med deres forskellige el varevogne. Med en el varevogn, så får man i alle bilerne automatgear, som man kan benytte sig af. Udover dette, så er der ofte i en el varevogn mere udstyr end man ville finde i en normal varevogn. Med en el varevogn, så kan man oplade sin varevogn, eller sin el varebil på platformen der er installeret hos udbyderen, mens man også kan gøre brug af dem der er placeret forskellige steder af Clever.