Ja – du kommer ikke uden om at der vil blive afledt affaldsstoffer fra bilen når du vasker den.

 

At disse affaldstoffer så måske ville komme af ved naturlig kørsel og regnvejr er en anden historie, men uanset – afledes affaldsstoffer fra bilvask.

 

Alligevel som kan du gøre dit for at du afleder mindst muligt hvis du ønsker at vaske bilen hjemme og derfor kan du gøre dit til at gøre det mere bæredygtigt.

 

Læs hele guiden til miljøvenlig bilvask her>>

Derfor skal du alligevel vaske hjemme

Nu kunne du måske fristes til at kære i den nærmeste vaskehal, da der her er olieudskiller og at alt spildevand bliver opsamlet efter forskrifterne.

 

Men der er 2 elementer i det:

 

For det første:

Ved at vaske hjemme kan du undgå at holde i kø ved vaskehallen.

 

Dernæst:

Du undgår at få vaskeridser på din bil og undgår at være en del af de ca. 1000 personer i Danmark, der årligt får beskadiget deres bil i vaskehal.

 

Hvad gør du så for at minimere miljøpåvirkningen?

Sørg for at de bilplejeprodukter du køber er bionedbrydelige i det omfang det kan lade sig gøre.

 

Hvis du du vælger at benytte produkter, der enten er dedikeret til vask uden vand eller til bilvask med meget lidt vand, bruger du enten intet eller meget mindre vand end der ville blive benyttet i vaskehallen.

 

Amerikanske Optimum har f.eks polymer baseret autoshampoo som løfter og indkapsler skidtet og samtidig er bionedbrydeligt.

 

Benytter du Auto Glanz ZeroH2O kan du vaske bil – helt uden brug af vand!

Sådan gør du med Optimum!

For at kunne vaske bilen med Optimum No Rinse skal du have en vaskespand med den

den anbefalede mængde shampoo blanding.

 

Tag 8-10 rene mikrofiberklude og kom i spanden.

 

Herefter tager du én klud ad gangen og går i gang med rengøring af bilen.

 

Vend kluden når den har kørt et panel / blevet beskidt, så du aldrig kører med en beskidt klud på bilen og dermed øger risikoen for at ridse den.

 

Til sidst hælder du restproduktet, der er tilbage i spanden ud og sørger for at vaske dine mikrofiberklude med et middel dedikeret til mikrofiberklude.

 

Processen er stort set den samme hvis du benytter et middel helt uden brug af vand. Her skal du først og fremmest sikre dig at bilen ikke er alt for beskidt og så er det vigtigt at du bruger rigeligt med bløde mikrofiberklude med lange fibre.

 

De opsamler skidtet og minimerer risikoen for at du trækker skidt rundt på bilen, som kan ridse den.

 

Hvis du hellere vil se en video af hvordan det gøres kan du se hvordan du klarer bilvask helt uden brug af vand i denne video her: https://www.youtube.com/watch?v=thl-bS88M6I