Vi har allesammen brug for opvarmning af vores bolig, og der findes mange muligheder, når det kommer til opvarmningsløsninger.

Denne artikel vil sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt, at du vælger en bæredygtig løsning, når det kommer til opvarmning af din bolig. Derudover sætter artiklen fokus på, hvorfor det er en god ide at skifte din nuværende varmeløsning ud med en varmepumpe, der anvender vedvarende energi til opvarmning i stedet for fossile brændstoffer.

Bliv klogere på de forskellige varmepumper, der findes og hvilke muligheder du har, hvis du gerne vil tænke mere bæredygtigt.

 

Hvorfor er det vigtigt med en bæredygtig opvarmningsløsning?

Vi skal passe på vores klode. Og vi skal passe på vores klima. Det gør vi ikke, når vi anvender fossile brændstoffer, såsom kul, gas og olie.

En opvarmningsløsning, der anvender vedvarende energi i stedet for fossile brændstoffer er en mere bæredygtig opvarmningsløsning, fordi den bruger den slags energi, som ikke kan slippe op. Derudover så udvinder fossile brændstoffer meget CO2, som ikke er godt for den globale opvarmning.

Anvender du en varmepumpe som opvarmningsløsning i din bolig, så kan du varme din bolig op med god samvittighed. Den anvender nemlig vedvarende energi, fordi den bruger af den energi, som allerede er i luften eller jorden og omdanner denne energi til at varme en bolig op med.

Du kan derfor få en mere bæredygtig opvarmningsløsning med en varmepumpe til din bolig.

 

Hvilken varmepumpe skal du vælge til din bolig?

Der findes overordnet tre forskellige typer af varmepumper, og hvilken du skal vælge kommer an på boligtype, planløsning og størrelse. Vi giver dog en introduktionn på de tre forskellige typer af varmepumper her:

Luft til luft varmepumpen er den billigste af de tre typer af varmepumper. Den fungerer på den måde, at den trækker energi ud af den omgivende luft omkring huset og bruger denne energi til at lave varme i huset ved hjælp af luft.

Luft til vand varmepumpen bruger også vinden til at lave energi. Ved denne type af varmepumpe bliver energien dog sluppet ud i huset gennem vand i radiatorer, gulvvarme eller brugsvand.

Jordvarmepumpen er den dyreste af de tre. Den består af et langt rør, som graves ned i jorden omkring sit hus. Røret udvinder varmen fra jorden og anvender denne varme i husets radiatorer, gulvvarme eller brugsvand.

 

Vælg bæredygtigt med Mariendal

En af Danmarks største installationsvirksomheder Mariendal er eksperter inden for bæredygtige løsninger, og hjælper dig gerne med rådgivning omkring dine muligheder.

Besøg Mariendal på www.mariendal.dk og hør om dine muligheder for at få installeret en varmepumpe i din bolig eller i dit sommerhus.