Flere og flere danskere er begyndt at kigge alternative veje når det kommer til bilen. Der kan nemlig være mange fordele ved at skifte til en elbil – udseendet, idéen om at være mere miljøvenlig eller måske besparelsen på benzin/diesel. Uanset hvad der er til årsag for skiftet til en elbil, så er det godt for miljøet – da man ikke længere bidrager aktivt til udledning af fossile brændstoffer. Vi er dog kommet til et sted, hvor samfundet nu er i den grønne omstilling og prioritere at få flere ladebokse rundt i hele landet.

 

Det er derfor vigtigt at der findes aktører rundt i landet, som kan bidrage til denne grønne omstilling ved enten at leje ladebokse, sælge ladebokse og installation af ladebokse. Det større udbud vil nemlig kunne give en sund konkurrence og give et større og bedre udvalg af ladebokse til forbrugeren.

 

Det skal være billigt at være grøn

Når man som forbruger står og mangler en privat ladeboks til sin elbil, så får man ofte fat i forhandleren. Det er dog sjældent at det er forhandleren, som sætter dagsordenen for prisen. Prisen er ofte sat hos fabrikanten, så hvis man ønsker at presse den gennemsnitlige pris ned på ladebokse, så skal efterspørgslen og udbuddet på alternative og billigere ladebokse stige.

 

I dag finder man ladebokse i mange faconer og størrelser. Mange af de ladebokse, som den private person kan bruge er enten via leje/abonnementsaftaler eller et engangsbeløb for at eje sin egen ladeboks og derved betale sin el, som man plejer. Der kan være mange fordele ved at tegne et abonnement, da man får adgang til teknisk support, elafgiftsrefusion (hjælp til dette i hvert fald) og i nogle tilfælde gratis el ved ladning via abonnement boksen. Fordelene ved abonnementet er til personer, som lader sin elbil meget. Hvis man kører under 12.000 km. Årligt, så kan det sjældent betale sig at abonnere på en ladeboks. Hvis du vælger at købe din helt egen ladeboks, så får du nemlig adgang til samme elafgiftsrefusion, man skal bare selv undersøge, hvordan man anmoder om dette.

 

Anbefalingen skal lyde at kigge på dit eget forbrug. Undersøg hvor meget du kører og hvad der kan betale sig. Hvis det kan betale sig at abonnere, så kan du undersøge de forskellige muligheder for at leje en ladeboks og hvilke løsninger du har behov for. Hvis du til gengæld ønsker at eje din egen ladeboks, så er mulighederne utallige. Hvis du vil spare penge, så skal du kigge efter en leverandør af mere ukendte mærker af ladebokse. Du kan nemlig spare mange penge på ladeboksen – uden at gå på kompromis med kvaliteten – hvis du kigger mere øst på. Markedet for elbiler vokser voldsomt i Kina, hvilket også har skabt en række ladebokse, som er langt billigere og har samme effektivitet og funktionalitet.