Måske har du prøvet det før, måske har du kun hørt de skrækkelige historier om det. Fnat er i hvert fald ikke noget, som nogen har lyst til at skabe bekendtskab til nogensinde, og det er der mange gode grunde til.

Det er let at få fnat, og især i vinterperioden hvor vi er meget inde og hygger os sammen i vores sofaer, lagner og lignende, spreder fnat sig hurtige end lysets hastighed.

Heldigvis er der måder, hvor du øger chancerne for ikke at få fnat og på den måde undgå at blive smittet over vinteren. Læs med her og bliv klogere.

Pas på den rigtige kur

Det er vigtigt, at du finder den helt rigtige fnatkur – det vil altså sige den, som bedst passer til dig. Der findes et hav af forskellige kure, som du kan vælge imellem, men det er faktisk kun de færreste der virker, og det er netop også derfor, at det spreder sig så hurtigt.

Hvis du gerne vil af med de små kæledyr under huden, kan du med fordel overveje at tage kuren hele vejen med svovl og vaseline, som er en hård, svær og besværlig men effektiv kur mod de små mider.

De små kæledyr under huden

Det kan være en vildt god idé at tage sig de rigtige forholdsregler, efter du er kommet af med smitten eller allerede er smittet.

Det er vigtigt, at du husker på, hvad du skal gøre for at begrænse smitten i at sprede sig til andre, og kun ved at huske på det, kan du også beskytte dig selv mod fnat igen.

Der skal altså lidt af hvert til for at slå dem ud. Nogle kure virker kun på nogle mennesker, og andre mennesker bliver nødt til at tage 11 kure uden at blive helbredt for derefter at tage svovlen.

Svovlkuren tager omkring 3 dage at bruge, og det kan kun frarådes at tage sit pæne tøj på eller generelt være i kontakt med noget, som du har lyst til at beholde uden at væmmes ved stanken af kuren

Symptomer

Der er mange symptomer ved fnat, men én af dem, du skal være mest opmærksom på, er dine håndled.

Hvis du begynder at klø på dine håndled og dine håndflader i al almindelighed, så kan det være en god idé at få det undersøgt med en læge, inden du når at smitte flere, end du behøver. Hvis du gerne vil vide mere om fnat og symptomerne derved, kan du tjekke dem ud på https://fnatfri.dk/fnat-symptomer/.