Rygsmerter er et stort samfundsproblem i Danmark – stod del af danskerne er jævnligt plaget af smerter i ryg og nakke. Rygsmerter er sammen med nakkesmerter og hovedpine blandt de hyppigste årsager til sygdom fra arbejde, og der ligger derfor en stor samfundsøkonomisk byrde i ryg og nakkesmerter foruden de personlige udfordringer med bla. tab af livskvalitet.

Omkring en ud af tre sager om sygdom menes at skyldes smerter og gener til bevægeapparatet. Det er derfor essentielt for samfundet at disse bliver håndteret korrekt og hurtigt således at den enkelte kan komme tilbage og bidrage til vores fælles samfund.

 

Op mod 80% af danskerne angiver at have haft hovedpine inden for det sidste år, og mere end 60% af kvinderne bare inden for de sidste 14 dage. Migræne tæller alene 14% af sygemeldinger i Danmark.

Forskning viser desværre sit tydelig sprog, idet at selv 2 ugers fravær fra arbejde grundet rygsmerter markant nedsætter sandsynligheden for nogensinde at vende tilbage igen. Heldigvis synes tidlig indsats mod sygdom grundet problemer i bevægeapparatet markant at nedsætte denne sandsynlighed for at falde ud af samfundet. Det er derfor essentielt at der sættes hurtigt og korrekt ind når du oplever smerter og gener i bevægeapparatet – dette uanset om det skyldes ondt i lænden, spændingshovedpine, migræne, nakkesmerter eller anden årsag.

Det oplagte sted at søge hjælp er blandt anden hos din kiropraktor i København. Kiropraktorerne er den faggruppe som undersøger, behandler og udreder flest ryg og nakke patienter i Danmark. Op mod 15 % af den danske befolkning opsøger årligt behandling for deres rygsmerter – og en større andel af disse opsøger en kiropraktor for hjælp.

Rygsmerter kan undertiden være forbundet med iskias smerter, altså smerter udstråling til ben. Iskias smerter kan skyldes mange årsager, hvoraf nogle er hurtigere og nemmere at behandle. Selvom iskiasnerven løber ned langs samme område er alle iskias smerter ej tegn på påvirkning af iskiasnerven. Nogle kan desværre være mere langvarig og ligefrem kroniske, og kan skyldes årsager som diskusprolaps og diskusprotrusion i lænden. Ved tegn på iskias er det vigtigt at få klarlagt bagvedliggende årsag ved relevant fagperson som f.eks. En kiropraktor

 

Din Kiropraktor København kan hjælpe

 

Din Kiropraktor kan hjælpe med at undersøge hvad den bagvedliggende årsag til dine rygsmerter skyldes, samt med behandling for at komme af med smerterne igen. Kiropraktorerne kan desuden  råde og vejlede dig i træning og øvelser således at du selv kan medvirke til at undgå fremadrettet tilbagefald med smerter i ryggen

 

Ingen henvisning ved brug for Kiropraktor

 

Ingen henvisning fra egen læge er påkrævet for at gå til Kiropraktor, ligesom det ej kræver henvisning for at tilskud fra Sygeforsikring Danmark. De fleste Kiropraktorer samarbejder desuden med de fleste udbydere af sundhedsordninger og forsikringer og det er derfor sjældent et problem at få dækning til kiropraktor fra ens sundhedsordning.

 

Kiropraktorerne er uddannet sideløbende med lægerne

Kiropraktorer i Danmark er modsat hvad de fleste måske ved uddannet sideløbende med lægerne i Odense på Syddansk Universitet. Dette er en 5 årig kandidat uddannelse efterfulgt af 1 årig turnus uden i privat praksis. Din kiropraktor er derfor en de faggrupper som er bedst klædt på til at underøge, behandle og hjælpe dig med dine ryg og nakkesmerter, hvad end de måtte være akut opstået eller af mere kronisk karakter.

 

Brug for hjælp til dine ryg og nakkesmerter – søg hjælp hos kiropraktor i dag.