Det er vigtigt, at man i er verden af overforbrug, tænker sig om, når man skal købe nye ting. Alt for mange materielle ting bliver produceret i overflod, aldrig solgt og senere smidt ud. En kultur hvor det er naturligt at smide funktionelle ting ud, skaber store problemer på verdensplan. Det er dog ikke kun forbrugernes opgave at passe på miljøet og ikke købe ind i store mængder. Virksomhederne har også et ansvar for at sikre, at deres produkter bliver produceret på en miljøvenlig og bæredygtig måde. Mange virksomheder er dog blevet opmærksom på problemet og arbejde hårdt på at forbedre det. Nordan vinduer er en virksomhed, der går meget op i bæredygtighed. De har gennem de seneste 60 år fulgt med udviklingen for at skabe bedre resultater og blive mere bæredygtige i deres produktion af vinduer og døre. En af de ting, som de gør for skåne miljøet er at lave deres vindues- og dørkarme af fyrretræ, der er blevet til gennem bæredygtige skove.

Lang levetid

Når man tænker på bæredygtighed, tænker mange på, at ting skal kunne være funktionelle i lang tid. Mange husejere vil nok kunne nikke genkendende til, at det er rart, når ting på grunden og huset holder i mange år. Det gør nemlig, at de slipper for at skifte ting ud med jævne mellemrum, hvilket både kan være tidskrævende og omkostningsfuldt. En af de ting, der kan holde i mange år, er Nordans Dtech vinduer. At få udskiftet vinduerne på bygningerne og huse kan være et af de helt store projekter. Det er derfor vigtigt, at de vinduer, man køber, kan klare både vind ogtil vejr. På den måde slipper man for at kulde slipper ud og elregningen stiger. Med Dtech vinduer får man et vindue, der holder i mange årtier frem. Vinduerne er udført i kvistfrit fyrretræ fra bæredygtige skove, hvilket betyder, at de, trods deres lette og simple design, er robuste og kan klare alt det, som det danske vejr bringer med sig.

Dansk design

Det der gør Dtech vinduer meget miljøvenlige er, at de produceret i Danmark efter danske standarder og forhold. Det betyder, at man sparer transporten, når man køber fra Nordan vinduer. En stor del af de forurenede gasser, der bliver sent op i atmosfæren, kommer fra transport af varer. Man kan derfor gøre miljøet en tjeneste ved at handle inden for ens egne landegrænser. Det der gør Dtech vinduer specielle er, at man kan kombinere dem på kryds og tværs. De er derfor ikke kun bæredygtigt produceret, men også designet således, at deres klassisk og stilrene look aldrig bliver forældet. Dermed kan man slippe for besværet med at skulle have dem udskiftet, da de holder i mange år frem.