Hvis du går op i bæredygtighed, prøver du sikkert at indtænke konceptet i hele din hverdag. Derfor giver det også god mening at finde en tandlæge, der stræber efter at være så bæredygtig som mulig.

Som udgangspunkt er tandlægebranchen ikke den mest forurenende. Derfor bør du heller ikke have nogle betænkeligheder ved at gå til tandlægen. Hvis du gerne vil sikre dig, at tandlægen er så bæredygtig så mulig, kan du spørge ind til vedkommendes miljøpolitik. Der er nemlig en række tiltag, som tandlæge kan foretage, hvis vedkommende gerne vil optimere virksomhedens bæredygtighed. Det kan du læse meget mere om det i følgende.

Din tandlæge kan minimere sit ressourcespild

I modsætning til mange andre brancher, udleder din tandlæge ikke selv meget CO2. Derfor er der primært gennem sin ressourceanvendelse, at han eller hun kan forbedre virksomhedens bæredygtighed. Blandt andet kan tandlægen foretage en 3D-scanning af dit tandsæt i stedet for det gammeldags aftryk. Det sparer tandlægen for en del materialespild på sigt.

Ligesådan kan tandlægen også genbruge flere af sine instrumenter i stedet for at bruge engangsinstrumenter. Det vil også nedsætte vedkommendes brug af ressourcer.

Sådan bliver prisen for en tandretning fastsat

Hvis du gerne vil have rettet dine tænder, vil den endelige pris altid være afhængig af, hvilken behandling du har brug for. Nogle mennesker har brug for en mindre og mere ukompliceret retning. Andre har derimod brug for en mere omfattende og kompliceret behandling.

Hvis du derfor gerne vil have et nogenlunde bud på, hvad en bæredygtig tandretning vil koste dig, bør du rådføre dig med din tandlæge. Derudover kan du se priseksempler på Invisalign her.

Hvad er Invisalign?

Når du gerne vil have rettet dine tænder, har du mulighed for at vælge blandt forskellige behandlingsformer. Det er naturligvis ikke kun op til dig at vælge en behandlingsform. Valget bør ske i samarbejde med din tandlæge, der har forståelse for, hvad dit tandsæt har brug for.

Blandt andet kan du vælge at få Invisalign. Det er en bøjle, der er næsten usynlig. Derfor er der også mange voksne mennesker, der foretrækker denne løsning. Med en usynlig bøjle tiltrækker du nemlig ikke uønsket opmærksomhed til dine tænder.

Derudover er bøjlen også smertefri at anvende, ligesom du også let kan tage den både ind og ud af munden. Bøjlen er heller ikke nogen hindring for at fortsætte din hverdag med både job, sport og andre aktiviteter.