Den moderne mand udmærker sig ved flere forskellige forhold. Et af de mest karakteristiske er bevidstheden om bæredygtighed og den ydmyge tilgang til at være en del af naturen og ikke belaste denne unødigt. Men der er naturligvis mange andre måder du kan skilte dine moderne holdninger og dit moderne liv på.

Her kan vi nævne sundhed, træning og meget andet, men noget, der bestemt også er et pejlemærke, er dit tøj og din stil i bred forstand. Og hvis vi kigger lidt bort fra lige præcis tøjet, er der nemlig også så meget andet ved din fremtoning, der fortæller noget om dig og din person.

Tatoveringer og frisure er naturligvis to eksempler, men derudover er smykker efterhånden blevet en stærk markør hos de moderne mænd. Øreringe, fingerringe, armbånd og halskæder til mænd er blevet aldeles moderne og socialt acceptabel, og derfor er det faktisk svært at komme uden om for den moderne og modebevidste mand.

Halskæder til mænd har altså vundet indpas over en længere årrække, og det er langt fra noget særsyn i bybilledet, at se mænd i alle aldre, pryde sig med en halskæde.

Af halskæder til mænd, er der er kommet et rigtig flot udvalg, der sikrer, at der noget til enhver smag og enhver stil. Er du til det minimalistiske udtryk, er det om at vælge en halskæde, der er sammensat af mindre og mere fine og simple led. Dette vil være et effektivt, men diskret praj om, at du har tjek på din stil.

I en helt anden boldgade findes selvfølgelig også de noget mere maskuline halskæder til mænd, der med sine store og grove led har været vældig populære ad flere omgange – særligt i hiphop-kulturen.

Endeligt kan du naturligvis også overveje, om din nye halskæde skal suppleres med et vedhæng, en såkaldt pendant, der skal tilføje endnu mere til historien om, hvem du er. Det nok mest populære vedhæng på halskæder til mænd er korset, der er enkelt, pænt og letforståeligt. Også selvom du ikke har noget religiøs overbevisning, er det bestemt en mulighed at lade din halskæde pryde med et sådant symbol.

At halskæder til mænd er blevet et eftertragtet marked, afspejles selvsagt i de udvalg du finder hos smykkeforhandlere – de store og kende forhandlere har længe, hvis ikke altid, solgt halskæder til mænd. Der er dog også eksempler på forhandlere, der udelukkende sælger smykker til mænd.

Et sådant eksempel er den danske internetbutik Jewls. Jewls sælger dansk designede smykker – deriblandt halskæder – til mænd. Smykkerne er produceret i rustfrit stål af den fineste slags og modstår altså det meste, heriblandt sved, vand, vind og vejr. Dette samtidigt med, at de er helt og aldeles fri fra allergifremkaldende og andre skadelige stoffer.