Det er lækkert at have et rent hjem, men det kan være træls at gøre rent, hvis man skal bruge en masse kemikalier. Det kan nemlig være super irriterende, hvis man tænker en smule på bæredygtighed, og gerne vil passe på miljøet. Det forholder sig heldigvis sådan, at du ikke behøves at gå på kompromis. Du kan nemlig både have et rent hjem og undgå at skade miljøet. Du kan sørge for ikke at bruge for meget vand, og du kan lade vær med at bruge kemikalier. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Rengøringsmidler uden kemikalier

Det er faktisk heller ikke særligt godt for dig selv – og måske din familie – hvis du konstant gør rent med kemikalier. Derfor er det heldigt, at du kan finde rengøringsmidler helt uden kemikalier. Det kan du finde inde på Cleanshoppen. Det er også meget smart at købe rengøringsmidler over nettet, for så kan du nemt gøre det, mens du sidder hjemme i din sofa og slapper af. Du kan endda bestille med omdeling, så det bliver leveret direkte til din dør. Så bliver det altså ikke meget nemmere.

 

Undgå at bruge for meget vand

Der findes nogle produkter, man kan bruge, hvis man ønsker at spare på vandet, når man gør rent. I stedet for at tørre dine ting af med en fugtig klud, som du vrider op i en balje med vand, så kan du købe et lille redskab, som fanger støvet effektivt, når du kører den over en genstand. Hvis du vil gå ekstra ind for bæredygtighed, så kan du også strikke dine egne klude, som du gør rent med.

 

Få en gulvmoppe med beholder

Man kan let komme til at bruge en masse vand, når man skal vaske gulvet. Du kan spare på vandet ved at investere i en gulvmoppe med en beholder, som du fylder med vand. Denne sørger nemlig for at dosere, så du ikke bruger mere vand end nødvendigt. Det er ikke kun godt for bæredygtigheden, det gør det også lidt mere overskueligt at gøre rent, og det kan endda være, at du synes, det er helt sjovt.