Bor du et sted, hvor din kloak ofte bliver oversvømmet? Eller vil du bare gerne have en så miljøvenlig kloak som muligt? Så bør du helt klart overveje en kloakseparering.

Som navnet også antyder, er det en proces, der opdeler vandet i kloakken. På den måde begrænser du belastningen af vandrensningsanlæggene, ligesom det også bliver nemmere at undgå en oversvømmelse af din kloak. Hvis det lyder som noget for dig, kan du læse mere lige her.

Hvad er en kloakseparering?

Når du får lavet en kloakseparering, får du ændret din kloak, så den har to ledninger i stedet for én. Formålet med dette er at adskille regn- og spildevand. På den måde får du altså et såkaldt 2-strenget kloaksystem.

Det betyder derfor også, at du med en kloakseparering kun sender dit spildevand tilbage til renseanlægget. Derimod bliver regnvand ledt ud i enten en sø, et vandløb eller havet. Hvis du har en faskine installeret på grunden, kan du også aflede regnvandet med denne. Det er netop sådan, at du minimerer belastningen på vandrensningsanlæggene.

Nogle kommuner kræver en kloakseparering

I nogle kommuner er det påkrævet, at du får lavet en separatkloakering. Grunden til kravet er, at kommunen ønsker at belaste kloaksystemet mindst muligt, ligesom det også er en mere miljøvenlig løsning.

Hvis du er tvivl om, hvorvidt din kommune kræver at din kloak har en separering, kan du altid finde yderligere information på kommunens hjemmeside.

Derfor minimerer du risikoen for oversvømmelser

Med en separatkloakering får regnvandet et rør for sig selv. Hvis der derfor opstår kraftig regn, vil det regnen heller ikke overbelaste kloaksystemet. I stedet vil regnvandet blot blive ledt derud, hvor dets vandrør leder det hen.

Det er en stor fordel, fordi et kloaksystem som udgangspunkt kun kan optage en vis mængde vand. Ofte er denne mængdebegrænsning tilstrækkelig, men ved skybrud og lignende uvejr, kan der dog godt opstå oversvømmelser.

Få et erfarent kloakservicefirma til at hjælpe dig

Hvis du gerne vil have alle fordelene ved en separatkloakering, skal du kontakte et autoriseret kloakservicefirma. Det er nemlig kun en autoriseret kloakmester, der må lave kloakarbejde.

Når du skal udvælge et firma, er det derfor først og fremmest vigtigt, at firmaets medarbejdere har den rette autorisation. Dernæst er det også vigtigt, at firmaet formår at udarbejde en overskuelig plan for arbejdet med tidsperioder, som de kan overholde.