Hvis jordkloden skulle have en karakter i De Grønne Slagtere, ja, så er der desværre ingen tvivl om, at det måtte Svend, eftersom også han tydeligvis døjer med at komme af med overskudsvarme, hvilket giver ham øgenavnet Svend Sved.

At vores planet sveder og er blevet meget varmere hen over det seneste halve århundrede, er dog langt alvorligere og noget, som alle efterhånden er interesseret i at gøre noget ved. Således både erhvervslivets aktører som de private husholdninger.

Et af de steder, hvor vi bruger allermest energi i privaten, er, når vi opvarmer vores boliger og selvfølgelig når vi bruger strøm til stort set alt det vi har inden for husets fire vægge. Alle vores moderne luksusgoder kommer selvsagt med en pris, og det er i første omgang i form af et elforbrug, som i sidste ende dog betyder, at der skal fyres endnu mere med gas, kul eller olie.

Som bekendt er vi i Danmark dygtige til at tilvejebringe energi på grøn vis, og vindenergi er altså en væsentlig kilde til energi herhjemme. Men vi kommer ikke uden om, at der immervæk er lang vej igen, så vi vil uundgåeligt skulle tage andre grønne teknologier i brug. Her kan vand- og solenergi være oplagte supplementer.

For at tage fat i den sidstnævnte, så kender de fleste allerede til, hvordan energien i solens stråler høstes – nemlig ved hjælp af solpaneler. De har i mange prydet en masse hustage rundt omkring i det ganske land og i disse år opsættes de i stor stil på danske marker.

Tiden er dog inde til at gøre solcelleteknologien endnu mere tilgængelig og udbredt. Derfor har firmaet Ennogie udviklet et solcelletag, der har et stort potentiale når det kommer til at bidrage til den grønne omstilling.

Løsningen indebærer nemlig, at taget på et hus erstattes med tagplader, der har integrerede solceller, som altså har samme funktion som de traditionelle solpaneler. Det vil sige, at det er muligt at få anlagt et solcelletag, der til forveksling ligner et fuldstændig almindeligt tag med tagplader.

Ennogies løsning udnytter altså hele tagets areal til at producere grøn strøm, der kan bruges lige dér, hvor det laves. Det gør det ikke bare til en grøn og ren energikilde, men også til en overordentlig god forretning for husets ejer.

Den grønne strøm, der produceres med et solcelletag, er nemlig grøn og gratis. Så ikke nok med, at du har muligheden for at gøre noget godt for naturen, miljøet og klimaet, så gør du samtidig din økonomi en stor tjeneste.

Overvej lige, at så snart solcelletagets pris er tjent ind, vil du kunne skumme fløden og nyde godt af den rene besparelse i resten af solcelletagets levetid.