Det ligner skrald – men i virkeligheden gemmer det på timer af hygge, fantasi og kreativ udfoldelse; Mælkekartoner, toiletruller, æggebakker, morgenmadspakker osv.
Det er en mega hyggelig aktivitet for både børn og voksne i fællesskab, at skabe sjove ting ud af alverdens genbrugsmaterialer. Hvad med fx at lave en hel by? Kun fantasien sætter grænser.

Start med at gøre alle dine genbrugsmaterialer rene – Det er ikke sjovt at arbejde med ting der lugter af gammel mælk eller sur juice. Skyld kartoner osv i lunkent vand, og lad dem tørre godt.

Alt du behøver herefter er saks, måske en lille kniv, lim, akrylmaling, og alt hvor kreaskuffen byder på; palietter, rulleøjne, fjer, bånd, karton osv. Der er intet der er et must, det handler bare om at bruge hvad du har liggende. Mangler du alligevel lidt forskellige kreating, kan jeg anbefale Undermyroof.dk, som har en hel krea-kategori på deres shop.

Papæsker, mælkekartoner osv kan nemt males med akrylmaling og dermed forvandles til huse i byen – brug saks/kniv til at skabe døre, vinduer osv. Pynt evt. haverne til paphusene med grøn og blomster fra haven, eller lav en lille altankasse med blomster i.  Det kan også være at byen skal have en politipapstation, en skole og et sygehus?

Du kan sagtens lime kartoner / papæsker i forskellige størrelser sammen.
Mal husene i alverdens farver, og sæt evt. karton på toppen som tag, hvis du har god tålmodighed, kan du klippe karton ud til små tagsten og klistre på. Mælke eller juice kartoner er også rigtig fine til at lave små kirker af.

Hvis genbrugs byen skal have en lille havn, er det også nemt at lave færger af mælkekartoner. Læg kartoner ned, og lad hele den nederste halvdel være, skær så den forreste øverste del af, og derefter den bagerste. Lad bunden af mælkekartonen være, men skær i siderne, så den kan bruges som bovklap. Sæt evt. en toiletrulle på den midterstykke, der er tilbage på oversiden, så har du en fin skorsten.

Toilet – og køkkenruller bliver hurtigt til små biler, det kræver blot plastiklåg eller kapsler som hjul. Lim dem på, eller lav hul og sæt på på med gummibånd og tændstikker. Mal bilerne i lynhurtige farver og lad dem drøne op og ned af gaderne i den lille genbrugsby. Måske kan de køre om kap med almindelige legetøjsbiler fra kassen.

Uanset om det er biler, huse, færger eller hvad der blevet skabt at genbrugsmaterialer, er det sjovt at pynte og gøre så flot. Pynt med paillietter, fjer osv. Det er nemmest at bruge en lille limpistol.

Lav børnene selv lave deres egne beboere til byen – fx. de kendte rullinger, der laves af toiletruller. Eller lad børnenes legetøj flytte ind.

Når legen er slut, og byen skal pakkes væk, så husk at sorter genbrugsaffaldet, så vi sammen passer godt på vores jord.