Har du en Nespresso-maskine, og overvejer du et bæredygtigt alternativ til de mere traditionelle kaffekapsler af aluminium? Så er miljøvenlige kaffekapsler med al sandsynlighed noget for dig. Tag fx et kig på udvalget af ØNSKs bionedbrydelige kaffekapsler.

Hvad er miljøvenlige kaffekapsler?

Kaffekapslen har efterhånden vundet indpas i mange danske hjem og virksomheder, og det er måske ikke så mærkeligt. Kapselmaskiner er en nem og hurtig måde at brygge en god kop kaffe på, og i en travl hverdag giver kaffekapsler mere convenience end andre og mere traditionelle kaffetyper.

Vi kommer dog ikke udenom, at der også er nogle miljø- og klimamæssige ulemper ved at bruge kaffekapsler, der som oftest er lavet af aluminium eller plastik – materialer, der er meget ressourcekrævende både at producere og genbruge.

Heldigvis findes der nogle mere miljøvenlige alternativer til de traditionelle kaffekapsler på markedet. De miljøvenlige kaffekapsler går også under betegnelsen bionedbrydelige kaffekapsler eller komposterbare kaffekapsler. Det vil som oftest sige, at kaffekapslerne er godkendt til industriel kompostering, og at de er lavet af genanvendeligt plantemateriale. ØNSKs kaffekapsler er eksempelvis lavet af restprodukter fra majsplanter og produceret af maskiner, der kører på vind-, vand- og solenergi. Inde i de miljøvenlige kapsler finder du bæredygtig og økologisk kvalitetskaffe, der er dyrket med respekt for natur og dyreliv.

Hvilke miljøvenlige kaffekapsler er bedst?

Men hvilke kaffekapsler er så de bedste kaffekapsler? Og hvad skal du være obs på, når du vælger mellem de forskellige miljøvenlige kaffekapsler på markedet?

Hvis du som kapselkaffedrikker ønsker at finde de bedste kaffekapsler og samtidig foretage det mest bæredygtige valg, er der især to vigtige ting, du skal have for øje:

  • Kaffekapslerne er plantebaserede og bionedbrydelige.
  • Kaffen i kaffekapslerne er bæredygtig og certificeret økologisk.

Du skal med andre ord være opmærksom på både emballagen og indholdet, hvis du ønsker en kaffekapsel, der er miljøvenlig fra inderst til yderst. Udover økologimærket er det værd at undersøge, om kaffen i kapslerne er fairtrade – eller endnu bedre: direct trade, dvs. købt direkte af kaffebønderne. Fordelen ved direkte handel er, at en større del af pengene ender i kaffebondens hat. ØNSKs økologiske kaffekapsler er et godt eksempel på et produkt, der opfylder alle disse parametre.

Er miljøvenlige kaffekapsler Nespresso-kompatible?

Har du en Nespresso-maskine, skal du selvfølgelig også være opmærksom på, om de miljøvenlige kaffekapsler er kompatible med Nespresso®. Når du køber kaffekapsler fra ØNSK, behøver du ikke at bekymre dig om dette. Disse kaffekapsler er testet på flere forskellige Nespresso-maskiner og passer til langt de fleste modeller.

ØNSKs espresso-kapsler var tilmed blandt de bedste kaffekapsler i en stor smagstest foretaget af avisen Børsen i 2021. Her lød anbefalingen “Velsmag og bæredygtighed i komposterbare kapsler”. Kaffekapsler kan altså godt være både velsmagende, bæredygtige og Nespresso-kompatible på én og samme tid.