Vi lever i dag i et forbrugermiljø, hvor alt skiftes ud. Teknologien udvikles og de fleste vil gerne hele tiden have det nyeste nye. Vi smider ud og køber nyt. Og selvom teknologien ikke udvikler sig lige så hurtigt, så sker der stadig hele tiden noget. Og selvom det er blevet moderne at gå op i genbrug og madspild så er vores forbrug stadig alt for højt.

Det nyeste nye
Forbrugertendenserne i dag er overordnet stadigvæk nyt, nyt, nyt. Dette er i særdeleshed hos de unge. Den nyeste telefon skal helst ligge under juletræet hvert år, og sammen med den må der gerne være nye høretelefoner, tablet, computer eller andet teknologi. Derudover købes der en masse nyt tøj og der bruges penge på resturanbesøg osv. Men det går også den anden vej. Flere og flere går i dag op i at sende deres gamle møbler, tøj og elektronik til genbrugen. Hos nogle virksomheder kan du aflevere din gamle elektronik som de så genbruger. Det bliver også mere og mere populært at købe genbrug og selv renovere gamle møbler eller købe genbrugstøj og måske selv sætte sit præg på det.

Bæredygtighed i hjemmet
Det er ikke fordi folk ikke ønsker at støtte op om miljøet og købe bæredygtigt. Men det er en investering som skal foretages og der kan gå noget tid før man får et økonomisk udbytte. Vi køber fx elbiler, som der skal afbetales længe på. Derudover køber vi flere og flere elementer til hjemmet på afdrag som fx vaskemaskine, tørretumbler, møbler osv. Dette betyder for mange at investering ikke umiddelbart kan mærkes. Men ved et køb af et blødgøringsanlæg så kan du faktisk hurtigt komme til at mærke din investering.

Bæredygtigt blødgøringsanlæg?
Blødtvandanlæg er måske i sig selv ikke bæredygtigt, men du vil hurtigt kunne se en energibesparing på fx din varmeregning da der ikke sætter sig kalk i rør og varmtvandsbeholder. Det betyder at din varmtvandsbeholder ikke skal bruge lige så meget energi på at sende vand rundt i rørene. Og hvis vandet er din varmekilde, skal det ikke først varme kalken op inden varmen når ud i rørene. Du vil kunne mærke det når du køber ind fordi du ikke skal købe lige så mange rengøringsartikler og sæbe som vaskepulver, shampoo, skyllemiddel, opvasketabs osv. Dette skyldes at dine hårdhvidevarer ikke bruger det i lige så høj grad når vandet er blødgjort, og deres levetid kan forlænges med op til 5 år. Din hud og dit hår bliver også mere blødt at det er ikke nødvendigt at bruge lige så meget shampoo m.m. når du vasker dig. Så en investering i et blødgøringsanlæg er ikke bare en investering i dig selv og dit hjem men også for miljøet.