Er du den ansvarlige for tryksager i jeres virksomhed så er det måske tid til at se nærmere på jeres print / tryk løsninger.

 

Får i lavet jeres tryksager af ekstern virksomhed eller gør i det selv er det vigtigt at tænke miljøet og bæredygtighed ind i processen.

 

Mange trykkerier har i dag stort fokus på at alt deres papir og trykfarve belaster miljøet så lidt som muligt.

 

Med FSC mærket sikrer man sig at der er taget hånd om både det miljømæssige, sociale og den økonomiske ansvarlighed i forbindelse med produktionen af papiret. Desuden er FSC mærket anerkendt af flere af de grønne organisationer som f.eks. WWF, Greenpeace og Nepenthes.

FSC mærket er ikke økologisk, men i en FSC skov sikres det at der ikke bliver fældet mere træ end der kan nå at blive reproduceret. Det garanteres også at dyr og planteliv bliver beskyttet og at de mennesker der arbejder i en FSC skov sikres god uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn.

 

Når så jeres nye tryksager skal sendes til jer så kan flere trykkerier og print shops i dag også tilbyde miljømæssig emballage og pakkefyld så den grønne tanke er med hele vejen omkring jeres print produkter.

 

Cirka 100 danske trykkerier er desuden svanemærket, så spørg ind til om det trykte materiale kan få svanemærket på. Det sender et godt signal om jeres virksomheds miljøbevidsthed, og viser jeres kunder at I har taget et aktivt standpunkt i den grønne omstilling.

 

Mange tror også at genbrugspapir vil være gråt og kedeligt, men spørg ind til hvilke papirkvaliteter dit valgte trykkeri bruger og du vil sikkert blive forbavset over hvilke muligheder der er .

 

Der er sket en stor udvikling inden for trykkeri verdenen siden Gutenberg opfandt trykpressen. Papir fremstilles heller ikke længere ved at koge plantefibre i små mængder og fremstille ark for ark i hånden. I dag fremstilles papir på store fabrikker på kæmpe ruller der efter kunden behov kan skæres ud til mindre ruller, ark eller strimler.

 

Når der skal afholdes konferencer eller møder i virksomheden kan I også med fordel få fremstillet små blokke med logo og linjer eller tern alt efter hvad de skal bruges til. Side antal og størrelse aftales individuelt med trykkeriet.

 

Tager virksomheden på messer kan I desuden også få lavet bannere, pull-ups, plakater mm som ligeledes kan laves miljømæssigt fornuftigt og kan genbruges mange gange for ligeledes at mindske miljøbelastningen.