Søvnproblemer er noget, som mange af os kender til. Faktisk sover lidt over 10 procent af alle voksne danskere generelt dårligt om natten. Hvis du lider af søvnproblemer er den dårlige nyhed, at du i så fald sikkert også oplever problemer med koncentrationsevnen og hukommelsen i løbet af hverdagen. Den gode nyhed er til gengæld, at der er flere ting, du kan gøre, for at løse problemet.

Sovemaskens fordele

Hvis du gerne vil optimere din nattesøvn, bør du først og fremmest sikre dig, at der er mørkt i soveværelset, når du går i seng om aftenen. Hver gang du befinder dig i mørke, udskiller din krop hormonet melatonin, og melatonin sender et signal til din hjerne om, at det er tid til at gå i seng.
Har du ikke fået sat gardiner op? Hænger der en gadelampe uden for dit vindue, som dag og nat oplyser din sovestation? Eller kan du af andre årsager ikke sikre mørke i soveværelset? Så kan du overveje at anskaffe dig en sovemaske. Sovemasker findes i mange farver, former og prisklasser, og fælles for dem alle er, at de kan hjælpe dig med markant at forbedre din nattesøvn.

Sund omgang med computerskærmen

Udover at bestille en sovemaske kan det også være en god idé, at du skruer godt ned for det blå lys, som din computerskærm udskiller, allerede et par timer, før du går i seng. Blåligt lys hæmmer din krops produktion af melatonin, og hvis du gerne vil være på den sikre side, bør du også forsøge at undgå denne form for lys i løbet af dagen. Efterhånden findes der et stort udvalg af blue light briller online, og hvis du gør det til en vane at tage dem på, hver gang du tænder for computeren, vil du efter ganske kort tid opleve, at din nattesøvn bliver langt mindre besværet.