Kommer kommunalvalget på Frederiksberg til at stå i klimaets tegn?

Den 16 november 2021 går danskerne til stemmeurnerne, når det afholdes kommunalvalg rundt omkring i de danske kommuner.

En af dem er Frederiksberg Kommune, som i årevis har haft en lang Konservativ tradition, da de Konservative har siddet på borgmesterposten i hele 112 år i træk. Ikke siden 1909 har der således været en borgmesterkandidat fra et andet parti end de Konservative.

Spørgsmålet om hvorvidt de Konservative kan vippes af pinden, efter så mange år på borgmesterposten, er derfor ekstra spændende, hvor især Socialdemokratiet i de senere år har været tæt på at vinde borgmesterposten. Det var de eksempelvis ved det seneste kommunalvalg på Frederiksberg, da Socialdemokratiet blev slået på målstregen med under 200 stemmer. Der er derfor på forhånd lagt op til et ligeså spændende kommunalvalg i år, som ved det seneste kommunalvalg i Frederiksberg Kommune.

En kamp om klimaet

Et andet spændende spørgsmål bliver hvor meget klimadebatten kommer til at fylde i valgkampen. Spørgsmål om klima, miljø, bæredygtighed mv. har i de senere år fyldt mere og mere i de danske vælgeres bevisthed.

Et godt eksempel på det så vi i 2019, under valgkampen for Europaparlamentsvalget, som nærmest var en valgkamp udelukkende ført i klimaets tegn. Klimaspørgsmålet holdte herefter momentum, og fortsatte over i Folketingsvalget der blev holdt senere på året, hvor spørgsmål om klimaet igen var en afgørende faktor for hvor danskerne satte deres stemmer.

Derfor bliver det spændende at se hvordan de mange kandidaters valgkampagner kommer til at se ud og blive ført, og om der overhovedet bliver plads til andre emner i valgkampen. Det skal der nu nok blive, men sikkert er det at klimaet kommer til at fylde rigtig meget i vælgernes bevidsthed, og dermed også i politikkernes.

Første egentlige indikation på hvilket tegn kommunalvalget på Frederiksberg kommer til at stå i, får vi den 4 oktober 2021, da det er på denne dag at det offentliggøres hvilke partier og kandidater der stiller op. Det er altså her vi for første gang officielt møder de politikere der stiller op, herunder deres mærkesager. Sæt derfor et kryds i kalenderen på den 4 oktober, så du er sikker på at du kommer godt fra start frem mod kommunalvalget på Frederiksberg den 21 november 2021.

Sådan finder du information om valget

Ønsker du at se mere om kommunalvalget i Danmark 2021, herunder praktisk information om valgsteder, hvordan man stemmer mv, så kan man finde praktisk information om kommunalvalget i de forskellige kommuner, på kommunernes egne hjemmeside.

Informationen er dog mestendels praktisk, og indeholder således ingen politisk vinkel, hvilket vil sige at der ikke vil kunne findes egentlig information om partier, kandidater, mærkesager, valgkampagner mv. Undersøg om der ikke er findes grupper på sociale medier, eller dedikerede hjemmesider som indeholder alt sådan information. Er du eksempelvis fra Frederiksberg Kommune, vil en søgning på internettet efter valg Frederiksberg kunne hjælpe dig godt på vej.