Natur & bæredygtighed & miljø

Forurening er efterhånden ikke et fremmedord for mange. De fleste er klar over, at naturen ikke er noget, vi kan tage for givet, og at der er en stor opgave i at passe bedst muligt på den. Det er vel mere eller mindre en selvfølgelighed den dag i dag, at der ligger affald og flyder, når man går en tur i skoven. Eller at man skal være opmærksom på, hvad der kan ligge på bunden, hvis man springer i vandet i søer og hav. For mange år siden var det, der drev i land fra de mange skibsbrud, bare drivtømmer. Til tider var glasflasker på skibene blevet knust under kæntring, men som udgangspunkt var de fleste fragtmaterialer lavet af naturmateriale, så det var nedbrydeligt. Det var for eksempel trækasser eller vintønder, som langsomt blev nedbrudt af naturen selv. I dag kan vi desværre prale af at have produceret så meget unedbrydeligt plastik, at det kan være vanskeligt at få lov at opleve uberørt natur. Vi har fragtet og sendt vores varer i plastik i mange år, uden at være klar over hvilke konsekvenser det havde for naturen. Det er vi så sandelig nu, og det betyder, at vi må træde i karakter og begynde at handle efter den viden, vi har.

Forsendelsesposer er praktiske

Poser er en fremragende måde at fragte ting på, uanset om man skal handle, ud med skrald eller på tur. Den er funktionel og let tilgængelig, og så kan man smide den ud efterfølgende. Derudover er vi begyndt at handle mere på nettet. Vi får leveret varen lige til døren, og her modtager vi dem i forsendelsesposer. Forsendelsesposer er igen her på mange måder praktiske, da de fylder mindre end kasser. Men igen har det været en udfordring for miljøet, at de mange poser har været af unedbrydeligt plastik. Ved afbrændingen af plastikken, når de er blevet smidt ud, bliver der udledt en masse CO2, som får konsekvenser for vores jord. Det er altså på tide, at vi begynder at vælge mere bæredygtige alternativer til at fragte vores pakker og indkøb i.

Bæredygtige forsendelsesposer

Heldigvis har den store opmærksomhed på problemet ført til nye muligheder. Det er ikke længere kun muligt at få forsendelsesposer, der skader naturen, når de efterlades, eller forurener, når de afbrændes. I dag har flere virksomheder nemlig specialiseret sig i at fremstille bæredygtige forsendelsesposer. Med disse poser er det CO2-aftryk, der laves, væsentlig mindre end tidligere hen. Hele produktionen af disse forsendelsesposer er lavet med fuldt fokus på at skabe den mest bæredygtige pose, som både er lige så gode som tidligere og til en rimelig pris. Det behøver altså ikke længere være en dyr udgift at vælge bæredygtighed til.