Hvad gør et sofabord bæredygtigt, og hvordan finder og vælger man et bæredygtigt sofabord? Hvis du er på udkig efter et nyt sofabord, som skal være bæredygtigt, så skal du læse med her, hvor vi beskriver, hvordan du finder det bedste bæredygtige sofabord.

 

Hvad gør et sofabord bæredygtigt?

Bæredygtige løsnninger er blevet endnu mere vigtige, end de har været. Det gælder uanset, om du skal købe ny bil, hus eller sofabord. Men hvad er bæredygtighed overhovedet? Bæredygtighed handler om at passe på jorden og udnytte jordens ressourcer på bedste vis. Nogle materialer findes kun i en begrænset mængde og kræver meget energi at fremstille. De kan skade miljøet og derved hele jorden. Ved at bruge materialer som kan genanvendes og nemt produceres på en miljøvenlig måde, så passer vi på jorden. Et bæredygtigt valg er derfor noget, der er godt for jorden, og som sikrer, at fremtidige generationer også kan leve trygt og godt. Et bæredygtigt sofabord er produceret forsvarligt og miljøvenligt.

 

Sådan vælger du et bæredygtigt sofabord

Der findes sofaborde i mange forskellige materialer som f.eks metal, glas og træ. Men hvad er det mest bæredygtige valg? Et sofabord i træ er klart et af de mest bæredygtige materialer, som du kan vælge. Træ er et materiale, som både kan genanvendes, og som nemt kan reproduceres. Træ kan desuden dyrkes over hele kloden, så det er ikke et materiale, som skal transporteres langt. Vælger du et sofabord i træ, så er det oplagt at vælge et af FSC certificeret træ. Når træ er FSC certificeret, kommer det fra bæredygtige skove, hvor der ikke anvendes mere træ, end der plantes igen. På den måde kan det ikke blive meget mere bæredygtigt. Du kan finde en masse sofaborde i FSC certificeret træ her. Udover at et sofabord i træ er bæredygtigt, så er det også meget holdbart. Vælger du et sofabord i massiv træ, så får du et slidstærkt sofabord, som kan holde i mange år frem. 

 

Hvordan holdes et sofabord i træ nemmest?

Mange fravælger måske et sofabord i træ, fordi det virker til at være svært at holde. Det er dog langt nemmere end du tror, for det kræver ikke specielt meget af vedligeholde et bæredygtigt sofabord i træ. 

Du har altid mulighed for at behandle dit sofabord med en olie, hvis du føler, at det er falmet lidt i farven eller har fået mindre ridser. Hvis dit sofabord står meget i direkte sollys, vil du opleve, at dit sofabord i træ falmer hurtigere. Det anbefales derfor, at du finder et sted, hvor det ikke står i direkte sollys, i hvert fald det meste af dagen.

Hvis du kommer til at spilde noget på dit sofabord, er det bedste at tørre det væk med en klud med det samme, så undgår du, at der efterlades mærker. Hvis du ønsker, at dit sofabord skal fremstå nyt og flot mange år frem, anbefales det at rengøre det jævnligt. Man kan også male sit sofabord i træ, hvis man ønsker at give det nyt liv. Det vil også beskytte bordet, så du f.eks. nemmere kan forhindre mærker. 

Et bæredygtigt sofabord i træ er derfor ikke besværligt eller tidskrævende at vedligeholde. Det kræver lidt rengøring som alle andre materialer ligeledes gør. Derudover kan overfladen kræve en mindre behandling, hvis den er falmet lidt i farven, eller hvis der er kommet et mærke i træet. Det er dog hverken noget, der tager lang tid eller er besværligt at ordne.