Når det kommer til at skabe et bæredygtigt kontormiljø, er der flere ting, du kan gøre for at mindske din virksomheds miljøpåvirkning. 

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de vigtigste aspekter vedrørende miljøet omkring dit kontor. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du kan mindske dit CO2-udslip, spare energi og reducere affaldsmængden.

Indret bæredygtigt

For det første er det vigtigt at vælge de rette materialer til dit kontor. Du kan for eksempel investere i antikke møbler og indrette kontoret med dem. 

Dette er en god måde at mindske din virksomheds miljøpåvirkning, da der ikke vil skulle bruges så meget energi på at producere nye møbler. 

Gode steder at lede efter bæredygtige møbler er på genbrugsstationer eller hos bæredygtige møbelforhandlere. 

Du kan også undersøge, om dine lokale genbrugsbutikker har bæredygtige møbler til salg eller på diverse online markedspladser med private sælgere.

Energibesparende teknologier

For det andet kan du investere i energibesparende teknologier til dit kontor. Du kan for eksempel installere LED-pærer og timer, så du ikke bruger mere energi end nødvendigt.

Dette gælder også for virksomhedens øvrige elementer, med stort energiforbrug. Eksempelvis køleskabe, kaffemaskiner og printere.Du kan også undersøge, om du kan finde energieffektive modeller af disse produkter. Billige og effektive printerpatroner kan købes på Tonerland.

Isolering

En anden energibesparende investering til dit kontor, er at installere vinduesafskærmning eller -gardiner. På den måde kan du minimere mængden af varme, der slipper ind i lokalet om sommeren, og undgå unødvendig opvarmning om vinteren.

En anden god idé er at isolere dit kontor eller bygning – både på ydersiden og indersiden. På den måde kan du spare en masse energi, da varmen ikke vil slippe ud gennem konstruktionen.

Affaldssortering

En anden vigtig ting at have for øje, når det kommer til at skabe et bæredygtigt kontomiljø, er affaldssortering. Du kan for eksempel have separate skraldespande til genbrugeligt og ikke-genbrugeligt affald. Dette er en god måde at sikre, at du ikke ender med at smide alt i samme skraldespand, og det gør det nemmere for dig at sortere dit affald, når det kommer til tiden for affaldsindsamling.

Kødfri frokostordninger

En anden god idé, hvis du ønsker at skabe et bæredygtigt kontomiljø, er at tilbyde kødfri frokostordninger eller madpakker. Kød er nemlig en stor kilde til CO2-udslip, og hvis du kan undgå at spise kød til frokost, vil dette være med til at mindske din virksomheds miljøpåvirkning.

Overvej gode, vegetariske alternativer, så dine medarbejdere også er glade for de kødfri dage.

Vælg økologiske produkter 

Der er mange små indkøb i en virksomhed, som med fordel kan være økologiske for at spare miljøet. Dette gælder f.eks. rengøringsmidler, kaffe, mælk og toiletpapir. Hvis alle i virksomheden vælger økologisk, er det med til at mindske den samlede miljøpåvirkning, da forureningen fra produkterne ikke vil blive ledt ud i naturen.

 

Ovenstående er blot nogle af de måder, som du kan skabe et bæredygtigt kontomiljø. Hvis du følger disse simple tips, kan du gøre en stor forskel for miljøet – og samtidig give dine medarbejdere et sundere og mere bæredygtigt arbejdsmiljø.