Så du har besluttet dig for, at du vil have et arkitekttegnet sommerhus. Men hvad betyder det helt præcist? Et arkitekttegnet sommerhus er et hus, der er designet af en professionel arkitekt til at opfylde dine specifikke behov og ønsker. Det er normalt skræddersyede designs, så du finder ikke noget lignende på gaden

 

Hvor meget koster et arkitekttegnet sommerhus? Det korte svar er, at det afhænger heraf. Prisen for et arkitekttegnet sommerhus afhænger af en række faktorer, herunder ejendommens størrelse, finishniveauet, beliggenhed og kompleksiteten af designet. Som en generel tommelfingerregel kan man dog regne med at betale mellem 10 % og 20 % mere for et arkitekttegnet sommerhus end for et standardferiehus fra hylden.

 

Hvordan får du så det bedste tilbud på dit arkitekttegnede sommerhus? Læs videre for at finde ud af det

1. Gør din research

Det første skridt til at få det bedste tilbud på noget som helst er at lave din research. Og det gælder især, når det drejer sig om noget så vigtigt – og dyrt – som et arkitekttegnet sommerhus. Start med at tale med venner og familie, der allerede har valgt denne vej. Spørg, om de har nogle anbefalinger af arkitekter eller firmaer, som de har brugt og var tilfredse med. Når du har en liste over potentielle kandidater, skal du lave noget online research. Se på deres websteder og læs anmeldelser på nettet. På den måde får du et godt indtryk af deres stil, deres særpræg og hvad andre mener om dem.

 

2. Få flere tilbud

Når du har lavet din research og opstillet en liste over potentielle firmaer, er det næste skridt at indhente tilbud fra hvert enkelt firma. Når du gør det, er det vigtigt at være klar over, hvad du vil have af dem. Har du kun brug for hjælp med designet, eller er du på udkig efter en komplet nøglefærdig løsning? Når du har modtaget alle tilbuddene, skal du sammenligne dem omhyggeligt. Ikke kun med hensyn til prisen, men også med hensyn til, hvad der er inkluderet i deres ydelser, og hvad der ikke er. Dette vil hjælpe dig med at indsnævre din liste yderligere, så du kan træffe et informeret valg om, hvem du skal bruge.

 

3. Vær ikke bange for at forhandle

Bare fordi et firma har givet dig et bestemt tilbud betyder det ikke, at det er en fast aftale. Der er intet galt i at forsøge at forhandle en bedre aftale – du vil måske blive overrasket over, hvor villige de er til at give sig på prisen, hvis det betyder, at de vinder din forretning.

 

4. Ansæt langsomt, fyr hurtigt

Dette råd gælder for alle større køb, men er især relevant, når du hyrer en arkitekt eller et firma til at designe dit drømmeferiehus. Når du har valgt, hvem du vil bruge, skal du give dem en chance for at bevise deres værdighed ved at arbejde sammen med dem på et lille projekt, før du forpligter dig til noget yderligere. Hvis de holder, hvad de lover (til tiden og inden for budgettet), er det fantastisk! Du kan gå videre med dem i sikker forvisning om, at de er i stand til at opfylde – og endda overgå – dine forventninger. Men hvis de ikke lever op til dine forventninger, skal du ikke være bange for at kappe forbindelsen med dem og se dig om efter andre steder.

 

Konklusion

Et sommerhus designet af en arkitekt kan være en god investering – men kun hvis du først undersøger og shopper rundt efter det bedste tilbud. Med omhyggelig planlægning og lidt albueskridt kan du finde en arkitekt eller et arkitektfirma, der opfylder dine behov uden at sprænge banken.

God jagt!