Som forælder ønsker du, at dit barn skal vokse op og blive en ansvarlig og omsorgsfuld voksen. En af de bedste måder at indgyde dine børn disse værdier på er at lære dem om miljøet, og hvorfor det er vigtigt at passe på det. Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre netop det.

 

Tag på naturvandringer

En anden måde at fange dit barns opmærksomhed på er at tage dem med på naturvandringer, så de kan se al den skønhed, der omgiver os, på første hånd. Du kan endda gøre det til en leg ved at se, hvem der kan se flest fugle eller egern. Bare det at være i naturen vil hjælpe dem til at føle sig mere forbundet med den. At tilbringe tid i naturen er en god måde at værdsætte dens skønhed og betydning på. Det er også en chance for din familie til at knytte bånd, mens du nyder naturen

 

Se dokumentarfilm sammen

At se dokumentarfilm om miljøproblemer eller truede dyr er også en god måde at få dit barn til at tænke over disse emner på. Når I har set dem, kan I diskutere, hvad de har lært, og tale om, hvordan de kan være med til at gøre en forskel. Det kan samtidig motivere dem til at læse bøger om miljøet eller berømte naturfolk. Det kan være med til at vække deres interesse for emnet og få dem til at tænke over, hvordan de kan gøre en forskel.

 

Få dem til at melde sig frivilligt

Endelig er en af de bedste måder at få dit barn til at engagere sig i miljøsager på, at få det til at arbejde frivilligt sammen med dig i en lokal park eller et naturreservat. De vil elske at komme udenfor og hjælpe til, og du vil samtidig være et godt eksempel for dem!

 

Hjælp dem med at få interesse for naturfagene i skolen

En god måde at få dit barn til at interessere sig for miljøet på er at hyre en tutor i naturfag, som biologi og geografi. Ved at få en anden person til at undervise og tilbyde lektiehjælp om de forskellige planter og dyr, der lever i vores verden, samt de forskellige økosystemer, vil de være mere tilbøjelige til at sætte pris på dem og ønske at beskytte dem.

 

Ved at følge disse tips er du sikker på at få dit barn interesseret i at passe på miljøet. Husk blot at være tålmodig og have det sjovt med det – læring skal altid være sjovt!