Der er intet bedre end en god telttur om sommeren. Uanset om det foregår på en købt teltplads eller ude i det fri, hvor du er på egen hånd. Uagtet hvad valget ender med, er der en række ting, du bør være opmærksom på. Selvom der skal lidt forberedelse til, er det noget alle og enhver kan være med til. Selv helt grønne begyndere.

Hvor kan jeg overnatte

Det er sjovt og spændende at overnatte i skoven. Før du tager af sted, skal du finde ud af, hvor du kan overnatte. Book evt. din plads på forhånd. Tjek, om der er toiletter og rindende vand til rådighed. Glem ikke at betale et lille gebyr, hvis det er nødvendigt. Du hjælper med at holde denne fantastiske udendørs mulighed overkommelig for alle.

Må man slå telt op i Danmark?

Ja, men det er desværre ikke alle steder. Der er en lang række skove i Danmark, hvor det er tilladt at sove i telt i en nat – men det er ikke tilladt at slå telt op og overnatte mange nætter i streg. Derudover må du heller ikke fylde for meget.

Når den rette plads skal findes, skal du være opmærksom på underlaget – det vil ikke være særlig sjovt, hvis du vågner midt om natten i et telt, der står halvt under vand. Søvnen er det vigtigste, når du er ude i naturen – så sørg for, at der er styr på det mest basale, før du lægger dig til ro.

Hvilket udstyr skal man medbringe?

For at få en helt perfekt telttur, skal du have styr på udstyret. Det vil sige, at du skal have fat i en god sovepose og et behageligt liggeunderlag. Man siger, at der skal investeres flest penge i det, der er mellem din krop og jorden – det vil sige et ordentligt telt i solid kvalitet og et liggeunderlag (samt naturligvis et par robuste støvler, der kan klare modstand i ujævnt terræn)

Når du slår telt op ude i naturen, er det også anbefalet, at du tænder bål op et stykke væk fra dit telt – medmindre det er strengt nødvendigt at have varmen tæt ved din camp. Der er ikke noget værre end at få et komplet tilrøget telt i løbet af aftenen og natten.

Telttur er for alle og enhver

Det kræver ikke alle spejderemblemer at slå telt op i naturen og føle sig fri. Det kræver kun dig selv – og måske et par venner – samt en robust oppakning og en medpakning af godt humør. Sommeren i Danmark er fantastisk og vi har så meget skovareal, at det næsten ville være ærgerligt, hvis der ikke var aktivitet blandt de danske træer.

Ofte kan du finde gode lokationer omkring lokale søer, hvor du også kan opleve dyrelivet på tæt hold.