Når du vælger at få et nyt hegn, så er det vigtigt, at du monterer det rigtigt. Det gælder uanset om det er et træhegn, et stålhegn eller et vedligeholdelsesfrit hegn. Hvis hegnet ikke er monteret rigtigt, så kan det være svært at få det til at se pænt ud, og det kan også blive utæt. Det kan give problemer med fugt og skader på hegnet, især i de til tider hårde danske vejrforhold.

Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan montere dit hegn rigtigt.

Find den rigtige type hegn

Først og fremmest skal du finde den type hegn, der passer til dine behov. Hvis du vil have et hegn, der er vedligeholdelsesfrit, så kan du vælge et komposithegn. Hvis du gerne vil have et hegn, der er let at montere, så kan du vælge et stålhegn. Hvis du gerne vil have et hegn, der er nemt at reparere, så kan du vælge et træhegn. Når du har fundet den type hegn, der passer til dine behov, så kan du begynde at montere hegnet.

Find den rigtige placering af hegnet

Det er ikke alle steder, at hegnet kan monteres. Det afhænger af, hvilken type hegn du vælger. Så du skal først og fremmest finde ud af, hvor hegnet kan monteres. Hvis du vælger et træhegn, så skal du finde ud af, hvor der er mest luft og sol. Hvis du vælger et stålhegn, så skal du finde ud af, hvor det ikke bliver for varmt. Hvis du vælger et komposithegn, så kan det monteres mange steder. Når du har fundet den rigtige placering af hegnet, så kan du begynde at montere hegnet.

Sørg for at hegnet er solidt

Når du monterer hegnet, så skal du sørge for, at hegnet er solidt. Det betyder, at hegnet ikke må vælte, når der kommer vind eller vejr. Det er derfor en god idé at sikre hegnet med jord, sten eller måske endda cement. På den måde er du sikker på, at hegnet ikke vælter, og at det kan holde til vind og vejr.

Sørg for at hegnet er vandtæt

Hegnet skal også være vandtæt. Det betyder, at der ikke skal være hul i hegnet, hvor der kan komme fugt eller vand ind i selve hegnet. Det er derfor en god idé at sikre hegnet med plast eller andre ting. På den måde er du sikker på, at hegnet ikke er utæt, og at det kan holde til fugt og vand.

 

Der er mange overvejelser at gøre sig, når man har et ønske om at opsætte et nyt hegn, hvad end det er i haven, i skællet over til naboen, om det er ud til vejen eller om der er for at indkredse sin terrasse.