Når man flytter sammen med en partner, er der en række ting, man skal blive enige om. For det første er det vigtigt at aftale, hvordan man vil bo – og herunder hvilke møbler, der skal med. Dernæst er det vigtigt at tale om penge: Hvem betaler regningerne? Hvor meget skal der afleveres i husleje? Og hvad nu, hvis den ene part ikke kan betale sin andel? Endelig er det også vigtigt at tale om forventninger til hinanden: Hvad vil den ene have, at den anden skal gøre i huset? Og hvilke pligter har man overfor hinanden?

Disse ting kan virke som små bagatellaer, men de er faktisk meget vigtige at blive enige om, inden man flytter sammen. For hvis ikke man er enige om de basale ting, kan det hurtigt blive til konflikter og misforståelser i hverdagen – og det er ikke særligt hyggeligt.

 

Så hvis I overvejer at flytte sammen, så brug lidt tid på at snakke om de her ting – det kan gøre en stor forskel i jeres dagligdag.

1) Aftal hvordan I vil bo – og herunder hvilke møbler, der skal med

Inden I flytter sammen, er det vigtigt at aftale, hvordan I vil bo. Herunder kan det være en god ide at tage stilling til, hvilke møbler I ønsker at have med i jeres fælles hjem. Mange par har en tendens til at have forskellige stilarter, og det kan derfor være en god ide at udvælge nogle få stykker af hvert, så I kan skabe et “mix” af stilarter. På den måde behøver I ikke at skille jer af med alt, hvad I har elsket indtil nu – og I kan skabe et hjem, der er personligt og hyggeligt.

 

Dog kan det også være en god idé at købe nogle nye, fælles ting som i begge holder af og som kan følge jer mange år frem i tiden. Eksempelvis kan i finde smukke lamper og møbler på Andlight.

2) Tal om penge

Penge er et emne, som mange par har svært ved at tale om – men det er faktisk én af de ting, som man bør blive enige om, inden man flytter sammen. For hvordan skal I forholde jer til husleje og regninger?

 

Ofte er det en god idé at have en fast husleje, så I ved præcis, hvor meget I skal betale – og så I ikke risikerer at stå i en situation, hvor den ene part ikke kan betale sin andel. Dog kan det også være en god idé at have en opsparing til uforudsete udgifter – så I ikke behøver at bekymre jer, hvis der opstår nogle uventede udgifter.

 

Når det kommer til regninger, er det ofte en god idé at have en fast aftale om, hvem der betaler hvad. På den måde undgår I unødvendige misforståelser og konflikter – og så ved I nemlig altid, hvem der står for hvilke udgifter.

3) Saml forsikringer og andre faste udgifter

Ofte er der økonomiske fordele i at flytte sammen, som I selvfølgelig skal have glæde af. Eksempelvis gælder mange forsikringer for hele husstanden, ligesom licens og andet også bliver billigere. Få et forsikringstjek på Forskringsam, hvor I kan sammenligne og vurdere den bedste aftale for jer.

 

På den måde kan I føle jer lidt mere trygge på økonomien, når I flytter sammen – og så behøver I ikke bekymre jer for alle de faste udgifter.

 

Har i styr på ovenstående, så er I godt på vej mod en god sammenbragt husstand. Husk dog også at få talt andre forventninger igennem, så I har klare linjer overfor hinanden og ikke bliver  skuffede overfor hinanden. 

Held og lykke.